logo ontdek kroatie

Umag

Verkozen tot één van de top 10 beste zomerbestemmingen ter wereld!

Top 3 populairste keuzes in Umag

Umag Kroatië: 10x highlights, de stad, campings & meer!

Umag, de plaats gelegen in het noorden van Istrië is dé plek voor een vakantie vol zon, zee en strand. Het is een populaire bestemming voor sportieve activiteiten, met faciliteiten voor onder andere golf, tennissen en watersporten. De prachtige omgeving, de bezienswaardigheden, het uitgebreide aanbod accommodaties en de leuke uitstapjes in de buurt maken het dat jaarlijks honderdduizenden toeristen Umag kiezen als vakantiebestemming.

En voor degenen die houden van culinair genieten, biedt Umag een verscheidenheid aan restaurants en bars waar bezoekers lokale specialiteiten en andere gerechten kunnen proeven (zoals bijvoorbeeld Konoba Rustica).

Deze reisgids bevat alles wat je moet weten en tips over Umag in Kroatië. We laten je kennismaken met deze veelzijdige plaats door onder andere de beste activiteiten, mooiste stranden, gezelligste restaurants en leukste foto’s met je te delen. Daarnaast geven we je aanbevelingen voor de beste verblijfsmogelijkheden, van campings tot hotels. Veel lees plezier!

Wat te doen in Umag

In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor een vakantie in Umag. Lees rustig ons artikel door of klik op de onderstaande links om direct meer te lezen over een desbetreffend onderwerp.

Verblijven in Umag - onze tips

In Umag is er een zeer goed aanbod van hotels, resorts en appartementen. Veel van deze accommodaties bevinden zich op toplocaties direct aan zee, waar wij persoonlijk liefhebber van zijn! De meeste vakantiegangers boeken een camping wanneer ze verblijven in Umag. Umag heeft daarnaast een groot aanbod hotels, appartementen en vakantiehuizen.

We hebben hier onze accommodatie-aanbevelingen samengesteld. Onze top 5 is gebaseerd op de combinatie van populariteit en een goede beoordeling van minimaal het cijfer 8. Dit zijn de populairste overnachting opties in Umag:

Voordelig Umag boeken? Bekijk aanbod van de top 5 aanbieders!

Umag behoort tot de top 10 zomerbestemmingen ter wereld

Umag centrum KroatieIn Umag kun je vele mooie baaien verwachten, die van ongeveer mei tot oktober perfect zijn qua temperatuur om er te zwemmen. Het tijdschrift National Geographic koos Umag als een van de 10 beste zomerbestemmingen ter wereld.

Umag biedt een breed scala aan sportmogelijkheden en werd in 2018 zelfs bekroond met de titel van Europese Sportstad. Fietsen, mountainbiken, tennis en golf zijn slechts enkele van de meest populaire activiteiten die je hier tijdens je vakantie kunt doen.

Ook camping liefhebbers waarderen het hier. Vooral het ruime Camping Park Umag wordt met zijn zwembaden, prachtige stranden, volledig uitgeruste stacaravans en glamping-tenten wordt veel bezocht door Nederlanders en Belgen.

De afgelopen jaren zijn het aantal glampings in Kroatië fors toegenomen. Daarnaast mag ook Camping Stella Maris niet vergeten worden!

Door deze ontwikkeling behoren veel campings tegenwoordig bij de beste campings van Kroatië, dankzij het moderniseren. Helaas is dit ook terug te zien in de gemiddelde prijs wat je tegenwoordig betaald op een camping in Kroatië.

Umag in het algemeen

Umag KroatieGelegen in het noord-westen van Istrië, vlakbij de grens van Slovenië ligt Umag. Omdat Umag één van de kortste rijafstanden heeft vanuit Nederland en België, behoort het tot de populairste kustplaatsen van Kroatië. In deze plaats begin je dag met een heerlijk ontbijt op één van de campings, hotels of vakantiehuizen langs de kust en geniet je vervolgens van een dag vol activiteiten. Proef de lokale specialiteiten in een van de vele restaurants en bars of bezoek andere leuke plaatsen in Istrië.

Ook rijdt er in Umag een treintje langs verschillende resorts zoals Camping Umag, Stella Maris, Punta, Katoro en Polinezija. Dit treintje brengt je naar het centrum van Umag, super handig wanneer je bijvoorbeeld een biertje of wijntje wil drinken!

Voor een klein bedrag kun je al instappen en zo voorkom je dat je op zoek moet naar een parkeerplaats in het drukke Umag. Daarnaast is het ook leuk om de pittoreske kustplaatsen NovigradVrsarRovinj en Porec te bezoeken. Deze liggen niet ver van Umag en zijn echt een uitstapje waard, klik op de links om te lezen waarom!

Bezienswaardigheden

Bezoek het centrum en de oude stad van Umag

Oude stad Umag Kroatie Een bezoek aan de oude binnenstad van Umag is niet alleen uniek mooi, maar ook één van de leukste dingen om te doen. Teruggaand tot in de oudheid zijn de overblijfselen van de stadsmuren en torens nog steeds zichtbaar tijdens een wandeling door deze historische stad met Venetiaanse invloeden. Een absolute must-see is de pittoreske boulevard met Kroatische stenen huizen, waar je geniet van fantastische restaurants en gezellige cafés die uitzicht bieden op het water.

Op het centrale plein Trg Slobode vind je een aantal gezellige cafés en uitstekende restaurants waar je de lokale gerechten kunt proeven. Maar het hoogtepunt is de kerk van de Hemelvaart van de Maagd Maria, met haar vrijstaande toren St. Pellegrinus die uitzicht biedt over volledige oude binnenstad. De kleine, romantische stenen steegjes vormen een betoverend labyrint in de oude stad, vol met kleine restaurants en wijnbars. Ze leiden naar het stadsmuseum “Gradski Muzej”, waar archeologische tentoonstellingen uit de Romeinse tijd worden tentoongesteld.

Mocht je geïnteresseerd zijn naar meer archeologische tentoonstellingen in Istrië, dan zijn het Romeinse Pula en Nationaal Park Brijuni twee aanraders! Zowel in de stad Pula als Nationaal Park Brijuni zijn nog veel archeologische vondsten te bewonderen.

Vuurtoren Savudrija Umag Kroatie

Vuurtoren Savudrija

De tweede bezienswaardigheid in dit overzicht is de vuurtoren Savudrija! Deze imposante vuurtoren werd gebouwd in 1818 en is nog steeds in gebruik voor de verlichting van de scheepvaart. Wat de Vuurtoren Savudrija zo bijzonder maakt, is de prachtige locatie aan de rand van de Adriatische Zee.

 

Helaas is de vuurtoren tegenwoordig gesloten voor publiek en dus niet toegankelijk. Je kunt de vuurtoren bereiken met de auto door te parkeren bij de naastgelegen parkeerplaats. Hoewel je de vuurtoren niet kunt beklimmen, is het wel de moeite waard om eens van dichtbij te zien. Al is het alleen maar om de zonsondergang hier te bekijken, want nergens is dit in Umag mooier als hier!

 

Op het strand bij de vuurtoren kun je rustig neerploffen op één van de bankjes om te vervolgens te wachten om een romantische zonsondergang. TIP: kom je liever op de fiets? Dan is dit ook mogelijk door het fietspad vanuit Umag te volgen.

De verzonken stad Sipar

De verzonken stad Sipar is een unieke attractie die zich in de omgeving van Umag bevindt. De stad werd door een aardbeving in het jaar 365 na Christus verzinkt en is voor eeuwen verborgen gebleven onder de golven. Het was de jaren 80 van de 20e eeuw dat delen van de voormalige stad ontdekt werden.

 

Sipar is een uniek relikwie uit de geschiedenis van Istrië en biedt een uniek uitzicht op de antieke structuren die nu grotendeels onder water liggen. Je kan het bekijken doordat het op tegenwoordig op een smal stukje land ligt, dat toegankelijk is voor toeristen.

Favoriete campings in Umag

camping park umag in kroatie
Veelzijdige familiecamping!
Umag - Istrië

Camping Park Umag

Stranden

Strand Umag Kroatie De stranden van Umag zijn een echte attractie en onmisbaar voor iedereen die op zoek is naar ontspanning en zon, zee en strand. Hoewel de plaats veel rotststranden kent, heeft het ook talloze kiezelstranden en zelfs zandstranden. Maar wat zijn nou de mooiste stranden om te bezoeken? Dat lees je hieronder!

Strand Punta

Het meest toegankelijke strand en kindvriendelijke strand van Umag, is ongetwijfeld het Punta Strand. Dit aangelegde zandstrand ligt op een afstand van slechts 1,5 km van het centrum en biedt ondiep water en gemakkelijke toegang, wat het perfect maakt voor zowel jonge kinderen als ouderen. TIP: Aangezien het strand erg populair is, raden we aan om hier op tijd te komen, zodat je zeker een plekje kan bemachtigen!

 

Het strand is ook voorzien van schaduwrijke pijnbomen, een speeltuin voor kinderen met glijbanen en schommels, een beachvolleybalveld en een nabijgelegen restaurant. Via het Punta strand loop je in ongeveer 1,5 kilometer zo het centrum in, daarnaast heeft Punta heeft ook een aantal fantastische accommodaties, zoals het populaire Hotel Sol Sipar.

Laguna Maris strand

Dit strand is onderdeel van het Stella Maris Resort en ligt slechts 3 km van het centrum van Umag. Bovendien is het omgeven door prachtige pijnbomen en gescheiden van de rest van de kust door een lagune. Hierdoor is de toegang tot het water bijzonder gemakkelijk, wat het strand perfect maakt voor gezinnen met kleine kinderen.

 

Tijdens jouw bezoek aan Aguna Stella Maris heb je diverse voorzieningen tot je beschikking, zoals ligstoelen en parasols. Je kunt ook genieten van sportactiviteiten of lekker eten in de buurt. Het strand is makkelijk te bereiken, of je nu komt met de auto, het toeristentreintje of de fiets. Ben je een liefhebber van tennis? Het stadion van het ATP-tennistournooi dat elke jaar in juli plaats vindt ligt hier vlakbij, een kijkje waard dus

Zandstrand Zambratija

Zei iemand zandstrand? Jazeker, Umag heeft nog een zandstrand! Op Zambratija beach zul je verrast worden door het fijne zand en het heldere water. Neem plaats op het strand of ga naar de strandbar voor een verfrissend drankje met uitzicht op zee. Let wel op, het kan tijdens het hoogseizoen drukker worden, dus ook hier geld weer: zorgt dat je er vroeg bent.

Strand Polynesië

Dit strand is ideaal voor gezinnen en oudere mensen omdat het geleidelijk afloopt. En voor naturisten onder ons, er is zelfs een afgebakend gedeelte van het strand speciaal voor hen! Hier kun je genieten van gras en rotsachtige delen, beschermd door een dennenbos, heerlijk tijdens de warme dagen.

 

Op Sol Polynesia Beach vind je ook lekkere restaurants, waar je kunt proeven van de Istrische specialiteiten. Verder is er het comfort van douches, kleedhokjes, ligstoelen en parasols die te huur zijn. En als je zin hebt in wat actie, zijn er ook sportieve activiteiten te doen. Wat wil je nog meer?

Strand Canova Park 

Op slechts 9 km afstand van het centrum van Umag en gelegen bij de razend populaire Camping Umag ligt Canova Park Beach. Hier kun je lekker zonnen op het verharde gedeelte om vervolgens een drankje of ijsje te halen bij één van de bars en restaurants in de buurt van het strand.

 

Het strand is al jaren een blauwe vlag ontvanger en je kunt het ook bereiken via het Istria Experience infopunt, dat gevestigd is op het resort en is open van mei tot september.

Top 5 overnachtingen in Umag

De meeste accommodaties zoals appartementenall inclusive hotels en resorts bevinden zich op loopafstand van het stadscentrum, bezienswaardigheden en stranden. Als je op zoek bent naar de beste hotels in Umag, zit je hier goed!

Deze  top 5 is samengesteld op basis van populariteit en beoordelingen van minimaal een 8. Dit zijn de vijf meest geboekte in Umag, met meer populaire campings en hotels onderaan de pagina:

Hotel Sipar Plava Laguna

TIP: Hotel Molindrio Plava Laguna

Beste excursies in en rond Umag

Hum KroatieBen je op zoek naar een avontuur of wil je gewoon een uitstapje maken tijdens je vakantie in Umag? Dan zijn er talloze uitstapjes die je kunt maken in de omgeving! Je kunt onder andere de pittoreske bergdorpen ontdekken, zoals Motovun, Groznjan, Buje en het wereldberoemde kleine stadje Hum.

 

Een andere must-visit zijn de Baredine-grot en de Mramornica-grot. Voor gezinnen zijn er ook tal van vermaakmogelijkheden, zoals het Aquapark Funtana en het Dinopark Funtana, beide slechts 40 minuten verderop van Umag. Kortom, er is genoeg te beleven voor een onvergetelijke vakantie!

“Geniet van een onvergetelijke avondboottocht vanuit Porec en spot wilde dolfijnen in hun natuurlijke habitat. Vaar langs de prachtige kustlijn van Istrië en bewonder de adembenemende zonsondergang terwijl je zoekt naar deze fascinerende zeedieren. Boek nu en maak deze unieke ervaring mee! “

Populaire excursies

Umag watervallen

De watervallen van Nationaal Park KrkaVanuit Umag kun je gemakkelijk Nationaal Park Plitvice en/of de Krka watervallen bezoeken. Elke dag vertrekken er excursies naar deze twee bezienswaardigheden en ook kun je er natuurlijk zelf heen rijden met de auto. Zowel de Plitvice Meren als Nationaal Park Krka zijn twee prachtige parken die eigenlijk iedereen gezien moet hebben bij een bezoek aan Kroatië. Voor beide parken geldt dat het vanuit Umag paar uur rijden is, maar dit is absoluut de moeite waard!

 

Ontdek-Kroatie.nl heeft twee zeer uitgebreide blogs geschreven over deze bezienswaardigheden. Met onze tips en informatie ga je goed voorbereid op stap en weet je precies wat je kan verwachten!

Campings in Umag

Zoals gezegd is Umag een populaire toeristische bestemming, dit komt mede door de twee top campings genaamd Umag en Stella Maris. Deze twee campings zijn vooral door de veelzijdigheid en de noordelijke ligging zeer populair onder Nederlanders en Belgen.

 

Ze worden dan jaarlijks ook massaal bezocht! Je ziet beide campings dan ook vaak terug in de beste campings van Istrië. Bekijk in de onderstaande overzicht eens de twee campings, door erop door te klikken vertellen we je meer waarom deze twee campings zo erg in trek zijn.

Veel gestelde vragen over Umag

Umag is een populaire vakantiebestemming in Kroatië vanwege de prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en diverse culturele evenementen die het te bieden heeft. Met zijn charmante straatjes, heerlijke gastronomie en tal van activiteiten, is Umag zeker een bezoek waard voor elke reiziger.

Umag biedt tal van activiteiten voor bezoekers, waaronder prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en diverse sportactiviteiten. Daarnaast staat Umag bekend om zijn heerlijke gastronomie en lokale wijnen, die je kunt proeven in een van de vele restaurants en tavernes in de stad. Tot slot zijn er het hele jaar door diverse culturele evenementen en festivals te beleven in Umag.

Park Umag is een groot vakantiepark in Kroatië, dat zich uitstrekt over een oppervlakte van meer dan 200 hectare aan de kust van de Adriatische Zee. Met een ruime keuze aan accommodaties en activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden, is Park Umag de ideale plek voor een gezinsvakantie of een romantisch uitje.

Meer leuke plaatsen in de regio

Vrsar

Rovinj

Rabac

Pula

Poreč

Opatija

Novigrad

Medulin