Krka watervallen

In Dalmatië op ongeveer 20 minuten rijden van Šibenik ligt het Nationaal Park Krka (ook wel de Krka watervallen genoemd), een schitterend natuurpark met watervallen, riviertjes, beekjes en nostalgische gebouwen. Vanuit Skradin vertrekt er in het hoogseizoen elk uur een boot naar de Krka watervallen, ook is het mogelijk om naar Lozovac te rijden en vanuit deze kant het park te betreden.

Het is aangeraden om op tijd te vertrekken, om zo de extreme hitte en drukte te vermijden. Bekijk hieronder onze tips en informatie om goed voorbereid op stap te gaan! » Download plattegrond 

Krka watervallen
Watervallen Skradinski buk
Wandelen bij de Krka watervallen
Het Visovac eiland in Nationaal Park Krka
krka-watervallen-brug-zwemmen
krka-watervallen-kroatie-zwemmen-skradinski
krka-watervallen-wandelen
visovac-eiland-krka
previous arrow
next arrow

Tickets

Tickets zijn verkrijgbaar bij verschillende ingangen in het park en je kunt ze op de dag zelf ter plaatse aanschaffen. Houdt er echter wel rekening mee dat in de zomermaanden het maximum aantal bezoekers van de Krka watervallen 10.000 is, en dat dit meestal al in de ochtend is.

Ga daarom op tijd naar het park (8 uur gaat het park open) en voorkom dat je lang moet wachten om naar binnen te mogen. Naast dat het in de vroeg in de ochtend veel rustiger is, is het ook qua temperatuur veel beter om uit te houden. Ook is het mogelijk om online tickets te halen voor het Nationaal Park Krka, klik hier voor meer informatie.

Entreeprijzen 2019

Juni, juli, augustus, september:
Volwassenen: €27,- (200 kuna)
Kinderen (7-18): €16,- (120 kuna, na 4 uur; 90 kuna)

April, mei, oktober:
Volwassenen: €13,50 (100 kuna)
Kinderen (7-18): €11,- (80 kuna)

November, december, januari, februari, maart:
Volwassenen: €4,- (30 kuna)
Kinderen (7-18): €3,- (20 kuna)

Wat is er te zien en te doen?

Het Nationaal Park Krka is één van de grootste natuurparken van Kroatië met veel bezienswaardigheden en activiteiten. Hieronder zie je een overzicht wat er allemaal te zien en te doen is in het park:

 • Skradinski Buk
 • Visovac eiland
 • Roški slap waterval
 • Bilušića buk waterval
 • Manojlovac slap waterval
 • Prachtige wandelroutes
 • Sportieve fietsroutes

Skradinski Buk

Het Nationaal Park Krka staat bekend om de watervallen rondom de Skradinski Buk, dit zijn de grootste watervallen van het park. Naast dat het een prachtig beeld is om te zien hoe krachtig deze waterval is, is het ook leuk om er te zwemmen! Rondom de Skradinski Buk kun je verschillende wandelroutes afleggen over de aangelegde wandelpaden die over en langs het moeras lopen. 

De Skradinski Buk
krka-watervallen-skradinski-buk-kroatie

Je loopt dan langs verschillende watervallen, riviertjes en beekjes. Als je de trap naar boven volgt kom je langs nostalgische huisjes, watermolens, een kerkje en een smederij. Het park heeft veel wandelpaden aangelegd en zo is het dus ook voor mensen die slecht te been zijn de moeite waard om het park te bezoeken en de verschillende watervallen, riviertjes en beekjes te bekijken.

Visovac eiland

Visovac eiland KrkaVisovac is een klein eiland gelegen tussen de Skradinski Buk en de Roski Buk waterval. Dagelijks vertrekken er verschillende boten naar het eiland om de bezienswaardigheden van dit eiland te bekijken. Tijdens de excursie krijg je een rondleiding door het in de 14e eeuw gebouwde Visovac klooster, de kerk en het museum.

Om een bezoek aan het Visovac eiland nog iets bijzonder te maken, kun je een gids te huren die je alles vertelt over de geschiedenis van het eiland. Leuk feitje: op het eiland wonen nog steeds Franciscaner monniken die het eiland onderhouden.

Roški Slap

Roski Slap waterval Voor de rust, kun je de Roški Slap watervallen het beste opzoeken wanneer je een bezoek brengt aan het Nationaal Park Krka. Hoewel hier de watervallen niet zo hoog en spectaculair zijn als bij de Skrandinski Buk, is het hier wel veel rustiger! Je kunt er fantastisch wandelen en ook is het toegestaan om er te zwemmen!

Bij het kopen van een dagticket wordt overigens niet vermeld dat je ook per auto de Roški Slap kan bezoeken, dit kan wel! Ook is het mogelijk om met de boot dit gedeelte van het park te bezoeken of lopend via de twee verschillende wandelroutes. Het enigste nadeel van dit gedeelte van het park is dat het voor mensen die slecht te been zijn erg lastig wandelen is vanwege de vele trappen. Wij raden daarom ook af om de Roški Slap watervallen te bezoeken wanneer je slecht te been bent. 

Bilušića buk

Bilušića buk is de eerste waterval in de rivier Krka na de bron in Knin. Bilušića buk ligt bij Ljubotić, ongeveer 9 kilometer ten westen van Knin. 

De Bilusica buk waterval
Bilusica-buk-waterval-kroatie-krka

De waterval is bereikbaar via de weg Kistanje - Knin of via de weg Drniš - Oklaj vanaf de Promina-zijde. Vanaf de rand van de kloof loopt een pad 300 meter in de richting naar de waterval en na een dicht bos van wilgen zul je de Bilušića buk zien. De Bilušića buk waterval maakt veel 'lawaai' en daarom zul je hem al van een ruime afstand horen!

Manojlovac slap

De manojlovac slap waterval In het noorden van het park vind je op enkele honderden meters van de archeologische vindplaats Burnum de Manojlovac slap waterval. Dit is de derde waterval in de serie en ook de grootste waterval van de Krka watervallen.

De Manojlovac slap waterval bestaat uit verschillende travertijnbarrières met een totale hoogte van 60 meter. In 2011 is er een uitzichtpunt geopend waardoor je een schitterend uitzicht hebt op de Manojlovac slap. Je vind deze waterval langs de weg Knin - Kistanje.

Video impressie

Ingangen

De Krka watervallen heeft in totaal 5 ingangen, maar de Skradin en de Lozovac ingangen zijn de twee die het meest voor de hand liggen. Bij beide ingangen is het mogelijk om een transfer te krijgen naar de Skradinski Buk door middel van de bus of de boot. Naast deze 5 ingangen is het ook mogelijk om rechtstreeks me

Skradin ingang 

Je bereikt de Skradin ingang het makkelijkst via de weg vanuit Sibenik-Tromilja-Skradin of vanuit Knin-Drnis-Tromilja-Skradin.

Skradin Ingang Krka watervallenWanneer je er voor kiest om via deze ingang het park te betreden kun je eerst de auto parkeren in het dorpje genaamd Skradin. In het dorp vind je verschillende parkeerplaatsen en één grote parkeerplaats die bedoeld is voor bezoekers van de Krka watervallen. Op drukke dagen is het mogelijk dat er geen plek meer is op deze parkeerplaats, maar rondom Skradin zijn er genoeg andere parkeerplaatsen, hier kun je echter niet gratis parkeren.

Vooraan in Skradin bij het Krka kantoor kun je een ticket halen voor de boot inclusief toegang tot de Krka watervallen (zie foto). De boot vertrekt om het uur en gaat ieder halfuur weer terug. De bootreis naar het park duurt ongeveer 25 minuten maar vanwege de prachtige natuur is dit het zeker waard! In het hoogseizoen vertrekt de eerste boot om 8:00 naar het park en de laatste boot gaat om 17:30 terug naar Skradin.

Lozovac ingang

De Lozovac ingang kun je het makkelijkst bereiken via Sibenik-Tromilja-Lozovac of vanuit Knin-Drnis-Tromilja-Lozovac. In de zomermaanden zijn er vanaf de Lozovac ingang georganiseerde busreizen die je naar de Skradinski Buk watervallen brengen. Deze busreis zit bij de prijs van het ticket inbegrepen en het parkeren op de Lozovac ingang is gratis. Ben je een liefhebber van wandelen? Dan is het uiteraard ook mogelijk om 875 meter lange wandelpad lopend af te leggen.

Ook is de Lozovac ingang de dichstbijzijnste ingang om rechtstreeks het Visovac eiland te bezoeken. Een excursie naar het eiland Visovac omvat een rondleiding over het eiland, het Franciscaner klooster, de kerk en het museum.

Boottocht Šibenik

Vanuit Šibenik worden er dagelijks door verschillende touroperators boottochten georganiseerd naar de Krka watervallen. De boten vertrekken vanuit de haven van Šibenik en de tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Tijdens de boottocht vaar je door het Sint Jozef Kanaal die je uiteindelijk in Skradin brengt. Vanaf hier is het ongeveer nog 30 minuten varen. Sommige touroperators verzorgen ook het eten en drinken aan boord, maar dit is echter niet altijd het geval, lees daarom goed door wat er wel en niet bij in de prijs inbegrepen zitten!

Top 5 Hotels 

Lozovac beschikt over tientallen hotels voor ieder budget die allemaal in de buurt liggen van de Krka watervallen. De meeste hotels hebben een 3 of 4 sterren classificatie maar er zijn ook enkele 5 sterren accommodaties. Onze top 5 is gebaseerd op de combinatie van populariteit en een goede beoordeling van minimaal het cijfer 8. Dit zijn de top 5 meest geboekte hotels rondom de Krka watervallen:

 1. Hotel Skradinski Buk *** (Direct bij de ingang)
 2. Rooms Ive *** (6 km afstand)
 3. Hotel Vrata Krke *** (1 km afstand)
 4. Gabi Rooms *** (5 km afstand)
 5. Guest Accommodation Atrium **** (2,3 km afstand)

Zwemmen

Nationaal Park KrkaIn tegenstelling tot de Plitvice meren is het toegestaan om te zwemmen rond de Skradinski buk watervallen, dit zijn de grootste watervallen vooraan in het park. Omdat het er in de zomer erg warm kan zijn, is het dus aangeraden om je zwemkleding mee te nemen, en lekker een duik te nemen in het helderblauwe water! Tevens zijn er in het park diverse eetgelegenheden en terrasjes, waar je heerlijk kan ontspannen in de schaduw, met uitzicht op de watervallen!

Wandelroutes

Wandelroutes Nationaal Park KrkaIn en rondom de Krka watervallen vind je de mooiste wandelroutes die je door de Kroatische natuur lijden. Elke wandelroute heeft zijn hoogtepunten en bij veel wandelroutes kom je ook langs schitterende uitkijkpunten. In totaal zijn er 22 verschillende wandelroutes verspreid over het park, de wandelroute die het meest voor de hand ligt is de Skradinski Buk wandeling.

Tijdens deze wandeling kom je langs de Skradinski Buk, bezoek je de nostalgische huisjes en terwijl je over de houten bruggetjes loopt hoor je de vogels fluiten, zie je de vissen zwemmen en wordt je omringd door de groene natuur! Omdat deze wandelroute zo veelzijdig is , is hij volgens het park zelf de meest populaire wandelroute onder bezoekers van de Krka watervallen. Wil je meer weten over de Skradinski Buk wandeling en de andere 21 wandelroutes? Lees alles wat je er over moet weten hier » Wandelingen Krka Watervallen

Wat is de beste tijd om het park te bezoeken?

Het park is het gehele jaar geopend en elk seizoen heeft zo zijn eigen charme. In de zomer staat alles in bloei en is het water kraakhelder, in de herfst zijn de watervallen het krachtigst vanwege het regenseizoen en in de winter is het park net een sprookje vanwege de sneeuw en het ijs. Elk seizoen heeft zo zijn voor- en nadelen. Kan je slecht tegen veel drukte? Probeer dan de maanden juni en juli te vermijden!

Populaire excursies

Campings

Op zoek naar een camping in de buurt van de Krka watervallen? Camping Krka en Camping Marina zijn de twee populairste campings in de omgeving. Beide campings hebben staanplaatsen, maar ook kamers die je kunt boeken.

Camping Krka

Camping Krka in LozovacCamp Krka ligt in Lozovac op 6 kilometer afstand van de Krka watervallen. De camping heeft kamers die je kunt boeken, staanplaatsen, een bar en een restaurant.

Het 3-sterrenpension beschikt over een buitenzwembad en kamers met airconditioning, gratis WiFi en een eigen badkamer. De accommodatie biedt een gemeenschappelijke lounge, een excursiebalie en voor kinderen is er een speelplaats. Voor meer informatie over de beschikbaarheid en prijzen van Camping Krka, klik hier

Camping Marina

Camping Marina in LozovacRooms Camp Marina is gevestigd in Lozovac op 6 kilometer afstand van de Krka watervallen. De kamers op de camping bieden uitzicht op de tuin, er is een restaurant, een gemeenschappelijke lounge, een bar, een buitenzwembad en een terras. Ook is er is gratis WiFi beschikbaar.

De eigen badkamer is volledig uitgerust met een douche en gratis toiletartikelen. Gasten van de camping kunnen genieten van een continentaal ontbijt. Voor meer informatie over de beschikbaarheid en prijzen van Camping Marina, klik hier

Reistijd en afstand Krka watervallen

 • Van Split naar Krka | 1 uur - 85 km
 • Van Zadar naar Krka | 1 uur - 80 km
 • Van Rovinj naar Krka | 4 uur - 420 km
 • Van Šibenik naar Krka | 15 minuten - 15 km
 • Van Krk naar Krka | 3,5 uur - 300 km
 • Van Trogir naar Krka | 45 minuten - 60 km

Tips

Vertrek op tijd

Aangezien het park een maximaal aantal bezoekers van 10.000 bezoekers heeft, is het aangeraden om op tijd te vertrekken. Vaak wordt het maximum al in de ochtend bereikt, dan zul je moeten wachten totdat er bezoekers vertrekken.

Kleding

Ook is het aanbevolen om comfortabele kleding aan te trekken, en goede wandelschoenen. Daarnaast is het handig wanneer je van plan bent er te zwemmen, waterschoenen mee te nemen. Het is er namelijk erg rotsachtig en het kan scherpe ondergronden hebben.

Kindvriendelijk

Het park heeft veel trappen, daarom is het niet aangeraden om een buggy mee te nemen, Een buik- of rugdrager is in dit geval veel praktischer. Verder zijn er veel rivieren en beekjes waar niet allemaal hekwerk is geplaatst, dit is belangrijk om rekening mee te houden.

Šibenik

Šibenik is de ideale uitvalsbasis om op vakantie te gaan wanneer je de Krka watervallen wilt bezoeken, het Nationaal Park Krka wordt daarom ook vaak gecombineerd met het gezellige Šibenik! Overal in de stad vind je gezellige restaurantjes, mooie bezienswaardigheden en ook voor kinderen is er van alles te doen. Lees ons artikel over Šibenik en kom alles te weten over deze prachtige stad! » Šibenik.

Kroatië met kinderen

Ben je in Kroatië op vakantie met kinderen en kun je nog wel wat hulp gebruiken bij het uitkiezen van de ideale kindervakantie? Lees dan ons artikel over onder andere de top 10 meest kindvriendelijke campings, tips voor het kiezen van de juiste accommodatie en wat is er voor kinderen in Kroatië allemaal te doen? » Handige tips voor een vakantie met kinderen in Kroatië

Officiële website Nationaal Park Krka

Andere Bezienswaardigheden!

Plitvice meren

Ontdek de watervallen, grotten en meren van misschien wel één van de mooiste natuurparken ter wereld. Bekijk ook onze tips om goed voorbereid op stap te gaan!

Lees meer

Limski kanaal

Het Limski kanaal is een leuke bezienswaardigheid met hoge kliffen, mooie uitzichtpunten en de bekende piratengrot. Ook kun je er heerlijk verse vis eten bij één van de restaurants!

Lees meer

Brijuni eilanden

Het Nationaal Park Brijuni is een groep van 14 eilanden met historische en culturele bezienswaardigheden. Ga op safari, bezoek het museum en bekijk de overblijfselen uit het Romeinse tijdperk!

Lees meer

Plattegrond / Kaart Krka watervallen

Rechtermenu pictogram