De mooiste eilanden van Kroatië

Kroatië heeft de mooiste vakantiebestemmingen om heen te gaan. Istrië is ver uit de meest populaire streek van Kroatië, maar ook de eilanden voor de kust worden steeds vaker bezocht. Eilanden zoals Hvar, Brac, Vis, Korcula en Mljet hebben de laatste jaren veel nieuwe hotels en resort gebouwd en veel campings zijn gerenoveerd. Het grote verschil met het vasteland en de eilanden zit hem voornamelijk in de rust. Uiteraard zijn er ook veel toeristische plekken op de eilanden, maar de plaatsen, campings en hotels zijn over het algemeen veel rustiger. Bekijk ook onze pagina met de top 10 mooiste plaatsen van Kroatië!

Hvar

Hvar staat bekend om zijn mooie stranden, pittoreske dorpjes, grote wijngaarden en het gezellige nachtleven. In heel Kroatië schijnt op Hvar de meeste zon, nog een reden om dit prachtige eiland te bezoeken!

Lees meer

Krk

Pittoresk mag Krk zeker genoemd worden! De smalle straatjes, charmante restaurantjes, en de sfeervolle verlichting maken Krk tot een plaats met een gezellige entourage.

Lees meer

Brač

Wereldberoemd op Brač vooral Zlatni Rat, een absoluut droomstrand en het symbool van het eiland, dat is afgebeeld op talloze ansichtkaarten van Kroatië en reismagazines.

Lees meer