logo ontdek kroatie

Vrsar

Een charmant en knus dorpje gelegen aan de Istrische kust…

Top 3 populairste keuzes in Vrsar

Vrsar, Kroatië: een pittoreske kustplaats in Istrië

Als je op zoek bent naar een idyllische vakantiebestemming, dan is Vrsar in Kroatië precies wat je zoekt! Dit knusse dorpje aan de Istrische kust is een populaire vakantie plaats in Kroatië, gelegen tussen de bekende vakantiebestemmingen: Rovinj en Porec. In Vrsar heb je één van de mooiste havens van Istrië, gezellige eetgelegenheden en zijn campings, hotels en appartementen altijd op loopafstand van de boulevard.

Verken de kronkelende steegjes en de kleurrijke huizen in de oude binnenstad, proef de lokale wijn in een van de gezellige tavernes en bewonder de prachtige stranden met helder turkoois blauwe zee. En ook uitstapjes zijn naar de naastgelegen plaatsen Porec en Rovinj zijn zo gemaakt, geen wonder dat het een geliefde vakantiebestemming in Istrië!

Deze reisgids bevat alles wat je moet weten en tips over Vrsar. We laten je kennismaken met deze veelzijdige plaats door onder andere de beste activiteiten, mooiste stranden, gezelligste restaurants en leukste foto’s met je te delen. Daarnaast geven we je aanbevelingen voor de beste verblijfsmogelijkheden, van campings tot hotels. Veel lees plezier!

Wat te doen in Vrsar?

In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor een vakantie in Vrsar. Lees rustig ons artikel door of klik op de onderstaande links om direct meer te lezen over een desbetreffend onderwerp.

Verblijven in Vrsar - onze tips

Bewonder de pittoreske haven, wandel door de oude binnenstad met zijn kronkelende steegjes en kleurrijke huizen, of relax op één van de vele prachtige stranden langs de kust. Maak excursies naar de omgeving, proef de lekkerste gerechten en ontdek de beste verblijfplaatsen.Hopelijk hebben we je al kunnen overtuigen voor een vakantie in Vrsar. Waar we het nog niet over hebben gehad is het aanbod accommodaties.

Vrsar biedt een scala aan verblijfsmogelijkheden, van luxueuze hotels tot gezellige privé-appartementen en resorts met uitstekende faciliteiten. Mocht je nog op zoek zijn naar de perfecte plek om te verblijven in Vrsar en omstreken, dan hebben we goed nieuws: wij delen graag onze aanbevolen accommodatie opties met je!

Waar ook vaak voor gekozen wordt, is verblijven op een camping in Rovinj of op een camping in het naastgelegen Porec. In dit artikel gaan we uitgebreid in op de beste plekken om te overnachten, dus lees vooral verder!

Voordelig Vrsar boeken? Bekijk aanbod van de top 5 aanbieders!

Vrsar in het algemeen

Dit dorpje is nog altijd een verborgen parel, ondanks het feit dat het ooit werd ontdekt door Giacomo Casanova (bekende avonturier uit Venetië) en hij verliefd werd op Vrsar. Het heeft zijn unieke mediterrane sfeer weten te behouden en de steengroeven die eens Venetiaanse paleizen, bruggen en kerken produceerden, dienen tegenwoordig als locaties voor evenementen. Het milde mediterrane klimaat en de lange, warme zomers maken Vrsar perfect voor buitenactiviteiten, zoals wandelen en fietsen. Met talrijke eetgelegenheden, waaronder het superieure restaurant Orlandin net buiten de haven zit je hier zeker goed.

Vrsar biedt voor elk wens qua verblijf een geschikte accommodatie, van campings en hotels tot appartementenCamping Porto Sole of Camping Valkanela zijn bijvoorbeeld veel gekozen plekken, beide gelegen aan de zee en uitgerust met zwembaden en peuterbaden. Hier kun je verblijven in jouw eigen caravan of tent, of gewoon een van de stacaravans of lodgetenten huren.

Wat te doen in Vrsar? Onze top 5!

Wat is er allemaal te zien en te doen? Dat vertellen we je met onze top 5! De mooiste bezienswaardigheden bevinden zich in en rond de oude stad, die je gemakkelijk te voet kunt verkennen. Maar ook buiten de plaats is er genoeg te doen, zoals excursies of uitstapjes naar andere plaatsen in Istrië.

1. De haven

Stad Vrsar Kroatie De haven van Vrsar, dat een romantische uitstraling heeft (vooral in de avond) is de poort naar de oude stad, die op een heuvel boven de haven uittorent. Vanaf hier kun je genieten van het schitterende uitzicht op de zee en de aangrenzende eilanden.

Met de authentieke vissersboten en de historische gebouwen lijkt de tijd hier stil te staan. De konoba’s, cafés en restaurants langs de waterkant zijn niet te missen, hier wil je direct een hapje eten!

2. Oude stad van Vrsar

Vrsar Historisch centrumNa de haven te hebben bezocht, kun je nog iets verder terug de tijd in duiken, namelijk in de oude stad! Hier kunt je terecht voor een echte mediterrane sfeer en de allure van vervlogen tijden. De kleurrijke, geplaveide straten, de historische gebouwen zijn precies wat je mag verwachten van een historisch dorpje als Vrsar.

Ervaar het historische hart van Vrsar gelegen op een terrasachtige helling dat zich uit strekt over de haven naar de top van de heuvel. Hier staat de de imposante parochiekerk van Sveti Martin. Tijdens het verkennen ontdek je kleine, gezellige pleintjes met uitnodigende cafés waar je prima kunt vertoeven

3. Limski-kanaal

Limksi kanaal kroatieHet Limski Kanaal is ongeveer 11 km lang en verbindt de Baai van Lim met de Adriatische Zee. Het wordt omringd door beeldschone heuvels, die overal in de omgeving te vinden zijn en wordt door velen beschouwd als één van de mooiste natuurplekken in Istrië.

Het kanaal is niet alleen mooi, maar ook uniek. Hier groeien mediterrane en subtropische planten en dieren die zeldzaam zijn in deze regio. Tijdens een wandeling langs het kanaal, kun je genieten mooie uitzichten op de groene omgeving en de blauwe zee. Deze zijn zeker het schieten van een foto waard!

Vanuit Vrsar worden er excursies aangeboden naar het Limski Kanaal, deze kun je bijvoorbeeld boeken in de haven. Meer lezen over het Limski kanaal? Bekijk ook onze volledige artikel!

4. De Montraker-steengroeve

Montrake Vrsar KroatieDit unieke natuurgebied is aanrader voor natuurliefhebbers! Hier kun je zien hoe miljoenen jaren oude kalksteenbronnen de omgeving hebben gevormd tot wat het nu is. Tijdens een wandeling ontdek je hoe de prachtige sculpturen uit de kalkstenen zijn gehakt. Bovendien bieden de uitzichtpunten een adembenemend uitzicht op de oude stad en de kristalheldere zee.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in beeldhouwkunst, worden er in september workshops aangeboden. En in de zomer vinden er talloze geweldige evenementen plaats, waaronder het Montraker Music Festival en het Casanova Festival (eind juni).

TIP: ga er heen tijdens de zonsondergang, dit levert mooie vakantiefoto’s op!

5. Dinopark Funtana

DinoparkDinopark in funtana kroatie Funtana in Istrië is een uniek en avontuurlijk uitje voor gezinnen en met de kids. In het park vind je dinosaurussen die door het bos en over het veld lopen. Hier kun jij en de kinderen ontdekken hoe deze bijzondere dieren eruit zagen en leren over hun leefomgeving en gedrag.

Er is ook een interactieve zone, waar kinderen door middel van een speurtocht dinosaurussen allerlei opdrachten kunnen laten uitvoeren en leuke feiten kunnen leren. Verder is er een dinosaurus bioscoop, museum, verschillende attracties en is er een speeltuin.

“Ervaar de prachtige kust van Istrië op een unieke manier tijdens een 2 uur durende tocht vanuit Vrsar bij zonsondergang. Bewonder wilde dolfijnen die onderweg opduiken en geniet van een heerlijk drankje terwijl de zon langzaam achter de horizon verdwijnt. Nog niet overtuigd? Lees dan eens de honderden positieve reviews!”

Favoriete campings in Vrsar

Vrsar is een plaats die een breed scala aan kampeermogelijkheden voor campings aan zee met alle faciliteiten en voorzieningen die daarbij horen. Lees ook onze artikel over de 10x beste en mooiste campings van Vrsar. Wij hebben de meest populaire campings van Vrsar voor je geselecteerd:

Restaurantje op camping valkanela in kroatie
Eigen zandstrand
Vrsar - Istrië

Camping Valkanela

Stranden

De vele fantastische stranden in Vrsar maken dit vakantieoord erg populair omdat er talloze mooie baaien en badplaatsen zijn die ideaal zijn voor een vakantie aan zee. Dankzij de vele naaktstranden komen ook nudisten aan hun trekken in Vrsar.

Valkanela-strand

Valkanela strand vrsar KroatieValkanela Beach is uitgerust met alles wat je nodig hebt voor een dagje strand met het gezin: waaronder toezichthoudende strandwachten, douches en kleedkamers. Het strand is ook erkend door de Blue Flag, wat betekent dat het schoon, veilig en goed beheerd is. 

De kiezelstranden en rotsplateaus worden goed onderhouden en zijn perfect om te zonnebaden. Valkanela beach is een populaire bestemming voor gezinnen en biedt een scala aan sportieve en recreatieve activiteiten.

Wanneer je een camping wil boeken in de omgeving van Vrsar is Camping Valkanela vrijwel altijd de eerste camping waar mensen aan denken. Een leuke camping voor zowel jong als oud waar altijd wat te doen is!

Koversada

Koversada Beach Vrsar KroatieOp zoek naar een naturistenbestemming met een geweldige locatie en uitstekende faciliteiten? Dan is het strand van Koversada waar je naar op zoek bent! Gelegen vlakbij Vrsar, is dit 5 km lange strand een echte naturistenstad, met een Blauwe Vlag, het internationale certificaat voor schoon water en milieunormen, kun je gerust zijn over de kwaliteit van het water en het strand.

Het kleine eilandje Otocic Koversada, dat tegenover het strand ligt vormt de thuisbasis van nog meer naturistenstranden. Over veel ruimte gesproken!

De stranden horen bij de naturisten Camping Koversada. Meer lezen over Camping Koversada of direct boeken? Klik hier voor meer informatie over de prijzen, accommodaties, activiteiten etc!

Strandresort Petalon

Op het groene schiereiland, tussen Vrsar en het beschermde Lim Bay natuurgebied, bevindt zich Resort Petalon. Hier kun je kilometers fiets- en wandelpaden verkennen, zwemmen in zwembaden en op het strand en deelnemen aan allerlei sportactiviteiten. Het is dus eigenlijk veel meer dan een strand op zich!

Het Petalon strand heeft zowel kiezel als rotsstranden waar je uren kunt relaxen onder de Kroatische zon. Het strand loopt geleidelijk af, wat zowel voor ouderen als kinderen fijn is. Resort Petalon is te boeken bij de Vakantiediscounter en is razend populair onder Nederlandse gasten. Neem eens een kijkje zouden we zeggen!

Stadsstrand Orsera

Op slechts 0.7 km van het centrum van Vrsar ligt het stadsstrand genaamd Orsera. Het strand heeft zachte kiezels, dus waterschoenen dragen is hier (gelukkig) geen must.

Toegang tot het strand is gemakkelijk en je parkeerplaats vind je op minder dan 300 meter afstand. Het strand is gratis en biedt ligstoelen, paraplu’s, een strandrestaurant en toiletten.

Top 5 overnachtingen in Vrsar

Wij hebben voor jou de top 5 samengesteld op basis van populariteit en beoordelingen van minimaal een 8. Dit zijn de meest populaire accommodaties in Vrsar, vergeet ook zeker niet de rest van de populaire campings onderaan de pagina te bekijken!

Molindrio Plava Laguna Porec

TIP: Hotel Molindrio Plava Laguna

Mooie plaatsen in de buurt van Vrsar

De stad rovinj in istrie gelegen in kroatieNu je toch in Vrsar bent, liggen leuke uitstapjes natuurlijk op de loer. De mooiste kustplaatsen die vanuit Vrsar gemakkelijk te bereiken zijn, is de mooie oude stad Porec, het pittoreske Novigrad en in het noorden de plaats met misschien wel de meest bekende camping van Kroatië: Umag!

Ook interessant is de naburige plaats Fazana, een charmant kustplaatsje dat ook het beste startpunt is voor een boottocht naar de Brijuni-eilanden. Een dagtocht naar Pula, zo’n 50 kilometer verderop, met zijn indrukwekkende amfitheater, is ook een aanrader en mag eigenlijk niet gemist worden bij een bezoek aan Istrië.

Maak je toevallig een roadtrip door Kroatië en is Vrsar slechts een tussenstop, rij dan via Rabac en Labin, naar de badplaats Opatija richting het veelzijdige Krk.

Combineer Vrsar met een camping in de buurt

Vrsar is zeker niet de grootste plaats van Istrië, desondanks heeft het wel een aantal top campings gevestigd in- en rondom de stad. De onderstaande drie campings zijn geselecteerd door te kijken naar populariteit en door gemiddeld hoger dan een 7,5 te scoren op een platforms als Zoover*.

Klik op een desbetreffende camping om er meer over te lezen, of boek direct bij door te klikken op de onderstaande boekingsknop.

Veel gestelde vragen over Vrsar

Vrsar is een charmante stad in Kroatië, gelegen aan de westkust van Istrië. In de omgeving van Vrsar vind je tal van activiteiten en bezienswaardigheden die het ontdekken waard zijn.
Bezoek het Limski-kanaal, een prachtige natuurlijke inham die wordt omgeven door dichte bossen en waar je kunt genieten van heerlijke zeevruchten en visgerechten in een van de vele restaurants aan het water. Breng een bezoek aan het oude stadje Rovinj, dat bekend staat om zijn prachtige oude binnenstad, smalle straatjes en kleurrijke huizen.

Meer leuke plaatsen in de regio

Fazana

Novigrad

Funtana

Labin

Opatija

Medulin

Rabac

Umag