logo ontdek kroatie

Limski kanaal

Spot dolfijnen, bezoek de piratengrot en geniet van de mooie uitzichtpunten!

Top 3 overnachtingen keuzes Limski Kanaal

Het Limski Kanaal: de complete reisgids met handige tips!

Niet de meest spectaculaire bezienswaardigheid van Kroatië, maar het Limski kanaal is toch leuk om te bezoeken wanneer je in de buurt bent. Het Limski kanaal, ook wel Lim Fjord genoemd ligt tussen de plaatsen Rovinj en Vrsar in de provincie Istrië. De naam Lim betekent in het Latijns grens of limiet, het kanaal was eeuwenlang de grens tussen de toen nog Romeinse provincies Italia en Dalmatië. Ook functioneerde het kanaal jarenlang als een schuilplaats voor piraten.

Wat is er te zien en te doen?

Wanneer je wel eens in Istrië geweest bent heb je vast wel eens van het Limski kanaal of Lim Fjord gehoord. Maar wat is er nou allemaal te zien en te doen?

De Limbaai gaat 35 kilometer het binnenland van Kroatië in, op verschillende plekken naast de oevers van het kanaal is het mogelijk om te fietsen of te wandelen. Voor velen zijn de hoge kliffen, de mooie uitzichtpunten en de ‘piratengrot’ de hoogtepunten van deze bezienswaardigheid. Het kanaal is officieel een beschermd gebied, maar ondanks dat het een beschermd gebied is zwemmen toch nog veel mensen in het kanaal.

Volledig verzorgde trips naar het Limski Kanaal:

Piratengrot

Het kanaal is rijk aan vis, het water is glashelder en hierdoor is het prachtig om er te snorkelen, ondanks dat dit eigenlijk verboden is. Verder is er halverwege de baai een zogeheten piratengrot, deze grot is deels omgebouwd tot een piratenrestaurant en is leuk om eens gezien te hebben. Aan de oevers van de Lim worden er volop oesters en mosselen gekweekt en bij de restaurants Fjord en Viking kunnen deze verse oesters en mosselen gegeten worden.

Dolfijnen spotten

Daarnaast staat de Limbaai er om bekend dat er regelmatig dolfijnen gespot worden, dit maakt het nog meer de moeite waard om het Limski kanaal te bezoeken. Vanuit Rovinj en Vrsar worden er in het hoogseizoen dagelijks boottochten georganiseerd. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om met de auto het Limski kanaal te bezoeken. Kortom; het Limski Kanaal is zowel voor volwassenen als voor kinderen leuk om te bezoeken! Lees ook ons artikel over: » de leukste activiteiten in Kroatië met kinderen. 

“Bewonder de schoonheid van de Istrische kust tijdens een rondvaart van Poreč naar de stad Rovinj. Je wordt verwend met een verse lunch en maakt een stop in Vrsar en het Limski Kanaal! Tickets zijn al te boeken vanaf 49,-pp!”

Top 3 overnachtingen Limski kanaal

Rondom het Limski kanaal zijn er volop mogelijkheden om ergens te overnachten! Wij raden aan om je overnachting te boeken in Rovinj omdat je dan het Limski kanaal kunt combineren met het pittoreske Rovinj. Ben je op zoek naar een camping overnachting? Bekijk dan ons overzicht op de camping pagina

Toch liever op een camping overnachten? Bekijk dan ook de top 10 campings van Istrië!

Amarin Resort Kroatie

TIP: Amarin Resort Appartement

Uitstapjes

 

Ben je op zoek naar meer bezienswaardigheden die je wil bezoeken naast het Limski Kanaal? Dan raden wij aan om de twee populairste bezienswaardigheden van Kroatië te bezoeken; de Plitvice meren en de Krka watervallen! Dagelijks worden er vanuit Poreč en Rovinj busreizen georganiseerd naar beide parken. De hoge watervallen en de betoverende natuur van beide parken zijn een must om te zien.

 

Ook een excursie naar de Brijuni eilanden op 35 minuten rijden van Rovinj is een leuke dagbesteding! Bekijk onze tips en informatie over de bovenstaande bezienswaardigheden door te klikken op de links:

Top campings in de buurt van Limski kanaal

Het zwempark van camping lanterna premium één van de beste campings in kroatie
Populairste familiecamping!
Poreč - Istrië

Camping Lanterna

Veel geboekte excursies

Combineer het Limski kanaal met veel geboekte campings in Kroatië!

Volledig verzorgde Istrië trips – dé top 5 favoriete excursies!