Het pittoreske Kotli

Kotli is een plaats gelegen midden in Istrië en wordt voornamelijk bezocht door toeristen vanwege de rivier en de kleine watervallen. Kinderen kunnen zich uren vermaken in het water terwijl jij heerlijk kunt genieten van een ijskoud biertje bij het naastgelegen restaurant. Kotli is nog een relatief onbekende bezienswaardigheid maar wordt wel steeds vaker door toeristen bezocht.

De waterval van Kotli
De waterval van Kotli
De rivier van Kotli
kotli-waterval-kroatie
kotli-waterval-rivier
kotli-kroatie-rivier-istrie
previous arrow
next arrow

Ooit was Kotli het belangrijkste economische dorp van het Hum-gebied met onder andere bekende molenaars en kleermakers. Tot 1964 zijn de watermolens gebruikt en ze zijn tot op de dag van vandaag volledig intact gebleven. Door de vervallen huisjes, de oude watermolen en de ligging van Kotli keer je terug in de tijd.

Wanneer kun je Kotli het beste bezoeken?

De waterval van KotliNa dagen van regen is het schitterend om Kotli te bezoeken! Per uur stromen er duizenden liters water door de rivier en dit is erg spectaculair om te zien! In de zomer, vooral na een periode van droogte kan Kotli tegenvallen omdat de rivier dan droog staat, het is dan alleen mogelijk om in het onderste gedeelte van de rivier te zwemmen.

Restaurant Kotlic

Met uitzicht op de rivier en de watervallen kun je heerlijk een hapje eten bij het naastgelegen restaurant genaamd Konoba Kotlic. Het restaurant is zowel vanaf de weg als rivier te bereiken. De eigenaar spreekt zowel Engels als Duits en is ontzettend vriendelijk tegenover zijn gasten!

In juli 2018 hebben wij voor het laatst hier wat gegeten en toen was het nog niet mogelijk om er te betalen met pin. De menukaart is niet bijzonder uitgebreid maar ook zeker niet duur, daarom is het zeker de moeite waard om hier een hapje te gaan eten wanneer je in de buurt bent!

Populaire excursies

Hum

De stad Hum in IstriëCombineer Kotli met de kleinste stad ter wereld genaamd Hum. Hum ligt op 10 minuten rijden van Kotli en is leuk om te combineren.

De kleinste stad ter wereld telt 14 inwoners, het beschikt over een restaurant, paar souvenirwinkeltjes, een klokkentoren en een wijnbar. Ondanks het feit dat het een kleine bezienswaardigheid is het zeker de moeite waard om Hum een keer te bezoeken. » Hum, de kleinste stad ter wereld

Reisafstanden

  • Van Poreč naar Kotli | 1,5 uur - 60 km
  • Van Rovinj naar Kotli | 1,5 uur - 60 km
  • Van Rijeka naar Kotli | 1 uur  - 40 km
  • Van Pula naar Kotli | 2 uur - 85 km
  • Van Rabac naar Kotli | 1 uur  - 50 km

Waar ligt Kotli?

Rechtermenu pictogram