De ogen van Vinodol

Als je houdt van de natuur en van wandelen, zijn de eyes of Vindol absoluut de moeite waard om eens te bezoeken! De zogeheten eyes of Vinodol liggen in Kvarner vlakbij Rijeka en het schiereiland Krk. De ogen van Vinodol staan bekend om haar schitterende uitzichtpunten, de natuur en verschillende historische monumenten.

Jaren geleden was dit nog niet eens zo’n populaire bezienswaardigheid, maar na het bouwen van zes uitzichtpunten werd de animo om de ogen van Vinodol te bezoeken steeds groter.

De ogen van Vinodol
ogen-van-vinodol

Wat is er te zien en te doen?

Uitzichtpunten

Verspreid over het gebergte zijn er in totaal zes verschillende uitzichtpunten, het hoogste uitzichtpunt genaamd Mahavica ligt 781 meter boven zeeniveau. Vanuit hier heb je een adembenemend uitzicht op het Kroatische landschap, Mahavica is daarmee ook direct het populairste punt van Vinodol gebied. Naast het uitzichtpunt Mahavica, is er nog een populair uitzichtpunt, namelijk Gradina.

Gradina

Dit punt ligt 379 meter boven zeeniveau en heeft net als de andere zes punten, een schitterend uitzicht. Het bijzondere van Gradina is dat er op 600 meter lopen een ruïne ligt van het Frankopan kasteel. Je vind er nog altijd veel overblijfselen van dit kleine kasteel en ook is het mogelijk om plaats te nemen in de toren van het kasteel. Ook is het natuurlijk leuk om de overige 4 uitzichtpunten te bezoeken en te genieten van het Kroatische landschap.

Lees tip: Kroatië Campings - Bekijk de top 20 beste campings van Kroatië!

Top 3 accommodaties Novi Vinodolski

Novi Vinodolski

De haven van Novi VinodolskiIn het Vinodol gebied zijn er veel wandel- en fietspaden aangelegd en zelfs is het mogelijk om er te paragliden. Aan het einde van de dag kun je helemaal tot rust komen in het kleine plaatsje Novi Vinodolski. Dit plaatsje ligt in de provincie Primorje Gorski Kotar, vlakbij de ogen van Vinodol.

Vroeger was dit een populaire vakantiebestemming onder de Kroaten, op dit moment is Novi Vinodolski vooral een slaapplaats voor toeristen die de ogen van Vinodol willen zien. Ben je op zoek naar een camping in de buurt van Novi Vinodolski of op het schiereiland Krk? Bekijk dan ons overzicht op de  » camping pagina 

Krk

Krk vanuit de luchtVanaf de verschillende uitzichtpunten heb je ook uitzicht op het schiereiland genaamd Krk. Het schiereiland Krk is een populaire vakantiebestemming vooral vanwege de gezellige dorpjes die zich op het eiland bevinden, de mooie stranden en de vele activiteiten die er te doen zijn.

Maar het hoogtepunt van het eiland is toch wel de plaats Krk zelf! Lopend door de smalle straatjes zie je overal souvenirwinkeltjes, gezellige barretjes en restaurantjes waar je kunt genieten van de Kroatische keuken. Lees hier meer over dit pittoreske plaatsje! » Krk

Reistijd en afstand Ogen van Vinodol

Vanuit Dalmatië en kustplaatsen in Istrië is het mogelijk om de Ogen van Vinodol te bezoeken. Wij hebben per plaats het aantal minuten met de auto + kilometers weergegeven in de tabel hieronder:

  • Vanuit Opatija | 40 minuten - 50 km
  • Vanuit Rovinj | 1,5 uur - 116 km
  • Vanuit Porec | 1,5 uur - 130 km
  • Vanuit Vrsar | 1,5 uur - 130 km
  • Vanuit Pula | 1,5 uur - 133 km
  • Vanuit Umag | 2 uur - 150 km
  • Vanuit Šibenik | 4 uur - 350 km
  • Vanuit Zadar | 3,5 uur - 300 km

Lees ook: Overzicht Stacaravans Kroatië 

Officiële website

Meer leuke bezienswaardigheden!

Krka watervallen

Een populaire bezienswaardigheid nabij Šibenik, de charmante riviertjes, de reusachtige watervallen en vele diersoorten maken Krka tot wat het is.

Lees meer

Brijuni eilanden

Het Nationaal Park Brijuni is een groep van 14 eilanden met historische en culturele bezienswaardigheden. Ga op safari, bezoek het museum en bekijk de overblijfselen uit het Romeinse tijdperk!

Lees meer

Plitvice meren

Ontdek de watervallen, grotten en meren van misschien wel één van de mooiste natuurparken ter wereld. Bekijk ook onze tips om goed voorbereid op stap te gaan!

Lees meer

Kaart / plattegrond Vinodol